De locatie

Ons landgoed ligt net buiten het dorp Kunadacs in een zeer landelijke omgeving op slechts een uurtje rijden vanaf Boedapest over de M5. De aantrekkelijke historische stad Kecskemét, met alle benodigde voorzieningen is binnen een half uur bereikbaar.

Kunadacs

Kunadacs is een dorp met ca 1.550 inwoners en een totaal grondoppervlakte van 89,9 vierkante km (vergelijk dat eens met Rotterdam, met ca 625.000 inwoners op een landoppervlakte van 200 km2). Kortom ruimte en rust in overvloed. Kunadacs ligt in de provincie Bacs-Kiskun, circa 80 km ten zuiden van Budapest en ca 30 km ten noorden van Kecskemét (de provinciehoofdstad).

Kunadacs heeft een eigen burgemeester, een lagere school, die net ingrijpend is gerenoveerd en een eigen dokterspost waar op werkdagen dagelijks een huisarts aanwezig is. 

In het dorp worden jaarlijks vele festiviteiten gehouden waarin, dans, paarden, goulash (of zoals de Hongaren zeggen pörkölt, spreek uit purkult) en palinka de hoofdrol spelen. Voor deze festiviteiten is vanuit de nabije omgeving veel belangstelling.

Happy Hungary Senior Living - locatie
Kecskemét en omgeving

Kecskemét is een mooie stad in het midden van Hongarije, ongeveer halverwege Boedapest en Szeged op de Grote Hongaarse Laagvlakte. De stad telt ongeveer 120.000 inwoners. Door de goed draaiende economie groeit de stad de laatste jaren flink door.

Kecskemét is een van de mooiste steden van Hongarije. Zowel vanwege de prachtige Jugendstil gebouwen als om zijn talloze bezienswaardigheden (o.a. het stadhuis van de architect Ödön Lechner) en de grote pleinen met fonteinen.

Happy Hungary Senior Living - Kecskemèt

Kecskemét wordt reeds in 1368 genoemd als plaats. De karakteristieken van deze plaats worden bepaald doordat Kecskemét het centrum van een belangrijk land- en tuinbouwgebied is en er dus veel aan landbouw gerelateerde transport activiteiten plaatsvinden. Sinds 1870 wordt hier ook wijn gemaakt. Lees verder op Hongarijevakantieland.

Het Kiskunság National Park ligt iets ten zuiden van ons landgoed. De vele, kortere en langere, wandelroutes die in het park zijn gemarkeerd maken het mogelijk optimaal te genieten van het prachtige poesta-landschap, de flora en de fauna..

Boedapest

Boedapest is een schitterende, historische stad die door de schilderachtige Donau wordt gescheiden in twee heel verschillende delen. Aan de westkant ligt het heuvelachtige Buda, met de Burchtheuvel en de Gellértheuvel. Aan de oostkant ligt het vlakke Pest, het levendige centrum. Cultuur en geschiedenis opsnuiven, uitgaan en ontspannen: Boedapest biedt een vermaak voor elke smaak. Boedapest heeft prachtige pleinen, lanen, badhuizen en meer. Lees verder op anwb.nl

Happy Hungary Senior Living - Ervin Szabó bibliotheek