Het Landgoed

Kunadacs Nyúgdias Lakopark (Senior Living villapark)

Wonen op een landgoed biedt een bijzondere beleving, waarin rust, ruimte, natuur en nabuurschap vanzelfsprekend zijn. Het landgoed ligt in de Peregadacs, zoals de omgeving vroeger werd aangeduid, lang voordat het dorp Kunadacs werd opgericht. Het landgoed ligt in een geaccidenteerde omgeving. Hierin zijn nog de duinen te herkennen van de Pannonische Zee waar in de verre oudheid een groot deel van Hongarije onder lag. Het landgoed is omringd door nationale parken, landerijen en buurtschappen. Het dorp Kunadacs ligt op circa anderhalve kilometer en is te bereiken over een asfaltweg. De toegang tot het landgoed wordt gevormd door een houten poort (de székely kapu) die bezoekers met een mooie spreuk van harte welkom heet.

Ruimte

Op het landgoed is er een zee van ruimte. Op 10 hectare worden ongeveer 50-60 woningen, villa’s en bungalows en 30-40 appartementen gebouwd. Ook is er volop ruimte in het doen en laten. Geen dik handboek met gedragsregels, maar een in overleg opgesteld kader waarop je elkaar kan aanspreken. Geen parkmanagement dat handhaaft, maar een landgoed waarin men elkaar aanspreekt, informeert, helpt en waar nodig corrigeert.

Happy Hungary Senior Living
Rust

Het landgoed ligt buiten de bebouwde kom van het dorp, en op een blaffende hond na, een hinnikend paard of een balkende ezel is het over het algemeen rustig. De asfaltweg langs het park wordt overdag gebruikt door lokaal verkeer, maar ‘s-avonds en ‘s-nachts zijn de auto’s die er overheen rijden op de vingers van 1 hand te tellen.  

Op het landgoed mag en kunt u alles zelf. U mag zelf uw huis schilderen, uw tuin onderhouden, uw eigen groente verbouwen, huisdieren houden etc. Natuurlijk heeft u uw buren maar in goed overleg kan veel. Uw woning is ingericht op zelfstandig gebruik net zoals in Nederland. Daarnaast kunt u gebruik maken van de op het landgoed aanwezige faciliteiten zoals zwembad, hobbyruimte, garage (voor de sleutelaars onder u), poolkamer, bibliotheek en het restaurant. Wilt u bepaalde zaken niet meer zelf doen dan kunt u dat aan het parkmanagement vragen. Natuurlijk zijn er op het landgoed kosten die gedragen moeten worden door alle bewoners. Hiervoor wordt een vereniging van eigenaren ( VVE ) opgericht met een eigen bestuur die dit regelt. Dit bestuur bepaalt ook de bijdrage van de bewoners aan de VVE. 

Happy Hungary Senior Living - Voorzieningencluster
Genieten

In Nederland is het de norm geworden om ouderen zo lang als mogelijk zelfstandig te laten wonen. Op zich een goed idee, maar helaas kennen we allen de uitwassen. Onbetaalbare zorg, uiteengereten huwelijken (de ene partner in een verzorgingshuis en de andere thuis), alleenwonende ouderen die vereenzamen. Op het landgoed komt u samen en geniet u samen. Indien u zorg nodig heeft is deze aanwezig en in te kopen voor een fractie van de kosten zoals we die in Nederland kennen. Blijft u alleen over dan zorgen uw medebewoners samen met het parkmanagement ervoor dat u niet vereenzaamt. Met ouderdom komen de gebreken, het is niet anders. In Nederland hebben vele ouderen een onveilig gevoel. Ze zijn bang om het huis uit te gaan, te gaan winkelen en ga zo maar door. Op het landgoed letten we op elkaar en als u eens lekker lang op vakantie wilt dan heeft u de zekerheid dat uw huis er nog staat en dat er niet wordt ingebroken. Alle woningen zijn voorzien van een alarminstallatie en een noodhulp installatie. De meldingen gaan naar een centrale die het gehele jaar door 24 uur per dag in bedrijf is. 

Wonen op het landgoed betekent genieten. Genieten van het landgoed, genieten van uw woning genieten van de mooie natuur, genieten van de vele festiviteiten die in het dorp en in de steden worden georganiseerd. En vooral samen genieten van een rustige oude dag.