De woningen

Op het landgoed komen verschillende woningen: zo’n 40 vrijstaande woningen en 40 appartementen. De woningen en appartementen liggen mooi verweven met het landschap rond de central voorzieningen. In de eerste fase realiseren we 16 woningen. Deze verkoop van deze fase start medio 2022. Een prijsindicatie? 186.000-317.000 euro voor een villa, afhankelijk van het type, het al dan niet hebben van een eerder en de grootte van de kavel.

De drie kernbegrippen – ruimte, rust en genieten – zoals hieronder beschreven, gelden ook voor de technische en economische opzet van het park.

Ruimte

Het park wordt ruim opgezet, met veel bomen en groen. Datzelfde geldt ook voor de woningen.  In de woning is alles gelijkvloers. Uw woonkamer, keuken, badkamer, toilet en slaapkamer(s) bevinden zich alle op de begane grond.  Op dit moment zijn er twee woningvarianten uitgewerkt die al dan net voorzien zijn van een kelder en een groot overdekt terras. U heeft de mogelijkheid om binnen de gestelde bestemmingsplancriteria uw eigen woningontwerp voor te stellen. De woningen zijn levensloop bestendig en geschikt voor rolstoelen (brede deuren en lichtschakelaars die lager zijn geplaatst ).  Met betrekking tot de indeling van uw woning heeft u veel vrijheid en keuzemogelijkheden.

De opzet van het park is zodanig dat we als geheel energie produceren. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de gunstige salderingsregeling.  Op het park is geen gas beschikbaar voor verwarmen en/of koken. Mogelijk dat we op termijn met de overschotstroom waterstof gaan produceren. Maar de techniek moet daar eerst wat verder in zijn. Op het park komt er per 3 woningen een elektrisch oplaadpunt op de centrale parkeerplaats. Verder hebben alle woningen een laadpunt voor de elektrische buggy die dient voor het vervoer op het park.

Rust

De woningen zijn zeer goed geïsoleerd volgens het nul op de meter concept. De woningen zijn alle uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem met warmte terugwinning. Daarnaast hebben de woningen vloer- en plafond verwarming/koeling. Geen lawaaimakende airco systemen dus. Alle woningen hebben een schoorsteen waarop een open haard of een houtkachel kan worden aangesloten. Want niks is zo lekker als s ’avonds gezellig rond een warme kachel te zitten.

Hoewel er op het park een garage aanwezig is waar lekker gesleuteld kan worden (oldtimer-liefhebbers zijn van harte welkom) zal al het vervoer op en buiten het park van de parkbewoners elektrisch zijn. 

Genieten

Door een woning te kopen in dit concept doet u een veilige investering. Duurzaamheid is de basis van het park en de daarop gerealiseerde woningen. Het park is gericht op de toekomst. Zo hebben de woningen geen eigen meters meer, maar wekken zij alle stroom op voor het geheel. Naast uw eenmalige investering heeft u slechts nog de VVE-bijdrage voor dekking van het collectief, het onderhoud en het parkmanagement.

Plattegronden

Bekijk hier de plattegronden.

Prijsindicatie

Bekijk hier de indicatieve prijzen per villa