De woningen

Op het landgoed komen verschillende woningen: zo’n 50-60 vrijstaande woningen en 30-40 appartementen. De woningen en appartementen liggen mooi verweven met het landschap rond de central voorzieningen. In de eerste fase realiseren we 15-30 woningen. Deze fase start eind 2020. Een eerste prijsindicatie? 200.000-250.000 euro voor een villa.

Ruimte

Het landgoed wordt ruim opgezet, met veel bomen en groen. Datzelfde geldt ook voor de woningen. In de woning liggen de bellen rijkste vertrekken gelijkvloers op de begane grond: woonkamer, keuken, badkamer, toilet en 1 of 2 slaapkamer(s). Alle woningen zijn uitgerust met een kelder die ook wordt gebruikt voor de energievoorziening van de woning. Tevens beschikken alle woningen over een groot overdekt terras. Bij sommige woningtypen is de zolderverdieping ingericht met logeerkamer(s) en badkamer met toilet. De woningen zijn levensloopbestendig en geschikt voor rolstoelen (brede deuren, lager geplaatste lichtschakelaars). Met betrekking tot de indeling van uw woning heeft u veel vrijheid en keuzemogelijkheden. We gaan hierover graag met in gesprek.

De opzet van het landgoed is zodanig dat we als geheel energie produceren. Alle woningen worden  voorzien van zonnepanelen, waarbij gebruik gemaakt kan worden van de gunstige salderingsregeling.  Op het park is geen gas beschikbaar voor verwarmen en/of koken. Mogelijk dat we op termijn met de overschotstroom waterstof gaan produceren. Maar de techniek moet daar eerst wat verder in zijn. Op het landgoed komt er per 3 woningen een elektrisch oplaadpunt. Verder hebben alle woningen een laadpunt voor de elektrische kart die standaard bij de woning wordt geleverd en die u kunt gebruiken voor vervoer over het landgoed.

Rust

De woningen zijn zeer goed geïsoleerd volgens het nul op de meter concept. De woningen hebben niet eens een meter, omdat het landgoed als geheel zoveel energie produceert dat zij als energieleverancier kan worden beschouwd. De woningen zijn alle uitgerust met een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Daarnaast hebben de woningen vloer- en plafond verwarming/koeling. Geen lawaaimakende aircosystemen dus. Alle woningen hebben een schoorsteen waarop een open haard of een houtkachel kan worden aangesloten. Want niks is zo lekker als ‘s-avonds gezellig rond een warme kachel te zitten.

Hoewel er op het landgoed een garage aanwezig is waar lekker gesleuteld kan worden (oldtimer liefhebbers zijn van harte welkom) is de primaire insteek om het verkeer op het landgoed elektrisch te laten zijn. Hoe we dat precies vormgeven is nog niet helemaal uitgekristalliseerd. Dat doen we graag in overleg met u. Op dit moment gaan we uit van elektrische karts, en als er belangstelling is deelauto’s.

Genieten

Door een woning te kopen in dit concept doet u een veilige investering. Duurzaamheid is de basis van het park en de daarop gerealiseerde woningen. Het landgoed is gericht op de toekomst. Zo hebben de woningen geen eigen meters meer maar wekken zij samen alle stroom op voor het gehele landgoed. Naast uw eenmalige investering resteert nog slechts de VVE bijdrage voor de gemeenschappelijke voorzieningen en het parkmanagement.

Plattegronden

Bekijk hier de plattegronden.